Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem gerust via het contactformulier. We helpen je graag!

Ik wil iets speciaals kan dat?

We staan altijd open voor nieuwe dingen! Laat ons vooraf weten wat je wensen zijn zodat je niet teleurgesteld wordt. Soms kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor speciale verzoeken (€129,95).

Met hoeveel weken zwangerschap kan ik een zwangerschapsbeeldje laten maken?

Als je zwanger bent van een meerling is je buik al flink gegroeid bij 28 weken. Als je één kindje verwacht is je buik vanaf 33 weken zeker groot genoeg. Zolang jij je goed voelt kun je nog bij ons langs komen. We krijgen regelmatig nog bezoek van dames die 39 of zelfs 40 weken zwanger zijn. Bekijk de agenda voor last minute afspraken.

In welke materialen kan ik een zwangerschapsbeeldje laten maken?

Wij printen diverse metaal- en houtvullingen. Van de metalen bieden we koper, brons, messing en staal aan. Een zwangerschapsbeeldje met houtvulling voelt en ruikt als echt hout. Hout bieden we aan in twee verschillende kleuren.

Hoe groot kan ik een zwangerschapsbeeldje laten maken?

De standaard afmetingen zijn 15cm, 17,5cm en 20cm. 17,5cm is het meest gekozen. Specifieke wensen zijn uiteraard bespreekbaar.

Wat gebeurt er met mijn scan als mijn beeld gemaakt is?

Je kunt een gratis scan via mail ontvangen.

Kan ik meerdere afdrukken bestellen van mijn scan?

Het is mogelijk om meerdere beelden te laten maken. Vraag naar de mogelijkheden tijdens je afspraak.

Wat zijn de kosten van een zwangerschapsbeeldje?

De kosten zijn afhankelijk van de materiaalkeuze, hoogte en houding van het beeld. De kosten variëren tussen de €139 en €650. Bekijk alle opties op de tarievenpagina en zie direct de kosten per beeld. Op de scan-afspraak lopen we al je wensen door om jouw perfecte kunstwerk samen te stellen.

Hoe wordt het zwangerschapsbeeldje geleverd?

Al onze kunstwerken worden aangetekend naar het gewenste adres verstuurd. Verzending is gratis.

Kan ik een cadeaubon kopen voor een 3D zwangerschapsbeeldje?

Bij De 3D Bar is het ook mogelijk een cadeaubon te bestellen in elk gewenst bedrag. Stuur hiervoor een mailtje naar De 3D Bar en we maken het in orde voor je.

Hoe werkt 3D printen van mijn zwangerschap?

Door middel van een 3D scanner wordt er een scan van jouw lichaam gemaakt. Deze scan wordt met de computer print klaar gemaakt en uitgeprint door een 3D printer. De printer print het gekozen materiaal laagje voor laagje om na 6 tot wel 24 uur een miniatuurversie van jou te maken. Vervolgens wordt het beeld nabewerkt en is het klaar om een prachtig plekje te krijgen in jouw huis.

Is 3D scannen schadelijk voor mij of de baby?

Nee. Het scannen van het lichaam is niet schadelijk voor jou of de baby.

Moet ik naakt gescand worden?

Niets moet natuurlijk, het wordt jouw kunstwerk. Het is in veel gevallen wel mooier om het naakt te doen. Als je voorkeur uit gaat naar ondergoed, draag dan een huidkleurige string zonder naadjes die los zit. Strak ondergoed maakt jouw mooie rondingen minder goed zichtbaar.

Wanneer is mijn zwangerschapsbeeldje klaar?

Dit is afhankelijk van het gekozen materiaal. De gemiddelde levertijd is 8 tot 12 weken.

Hoelang duurt de afspraak?

Wij nemen anderhalf uur de tijd voor je, maar meestal duurt een afspraak ongeveer een uur. Hierbij hebben we ook al jouw wensen doorgenomen. Het scannen zelf duurt maar enkele minuten.

Moet ik een afspraak maken?

Ja, wij werken op afspraak. Je kunt online een afspraak inplannen in de agenda.

Hoe kom ik bij De 3D Bar?

De 3D Bar is gevestigd op de Willem de Zwijgerlaan 331, dichtbij afslag 4 van de A10 Amsterdam. Je hoeft dus niet de stad in. Op 350 meter afstand is parkeergarage Tetterode (Willem de Zwijgerlaan 336) waar je voor €2 per uur kunt parkeren.

Kom je met het OV? Busstation Charlotte de Bourbonstraat is tegenover onze locatie. Vanaf Amsterdam Centraal kun je het beste reizen naar bushalte Solebaystraat. Vanaf Amsterdam Sloterdijk is bushalte Bos en Lommerweg je uitstappunt.

Kan ik alleen een 3D beeld maken als ik zwanger ben?

Nee. Elk lichaam is uniek en als jij je lichaam wilt vereeuwigen met een 3D kunstwerk kan dat ook als je niet in verwachting bent. We maken ook kunstwerken van een ouder met baby (de baby dient niet ouder te zijn dan 6 weken) of voorafgaand aan een borstoperatie. Beelden met een partner er bij is helaas niet mogelijk.

Kan ik een zwangerschapsbeeldje laten maken van een foto?

Het is niet mogelijk een 3D zwangerschapsbeeldje te maken van een 2D foto.

Waar is het retouradres?

Je pakket kun je terugsturen naar Van der Hoopstraat 125H, 1051VE Amsterdam. Let op dat je je verzendbewijs en track and trace code bewaart.