Veelgestelde vragen

Met hoeveel weken zwangerschap kan ik een 3D beeld laten maken?
Als je zwanger bent van een meerling is je buik al flink gegroeid bij 28 weken. Als je één kindje verwacht is je buik vanaf 33 weken zeker groot genoeg. Zolang jij je goed voelt kun je nog bij ons langs komen.
In welke materialen kan ik een 3D print van mijn buik laten maken?

Wij printen met kunststof-, metaal- en houtvulling. Kunststof is in alle denkbare kleuren beschikbaar. Van de metalen hebben we koper, brons en messing en een geprint beeld met houtvulling voelt en ruikt als echt hout.

Hoe groot kan ik een 3D beeldje laten maken?

De standaard afmetingen zijn 15cm, 17,5cm en 20cm. 17,5cm is het meest gekozen. Specifieke wensen zijn uiteraard bespreekbaar.

Wat gebeurt er met mijn scan als mijn beeld gemaakt is?

De scan wordt zes maanden bewaard voor een eventuele tweede kopie. Indien gewenst kan het bestand verwijderd worden na ontvangst van jouw beeldje.

Kan ik meerdere afdrukken bestellen van mijn scan?

Het is mogelijk om meerdere beelden te laten maken. Vraag naar de mogelijkheden tijdens je afspraak.

Wat zijn de kosten van een 3D buikprint?

De kosten zijn afhankelijk van de materiaalkeuze, hoogte en houding van het beeld. De kosten variëren tussen de €125 en €390. Stel je eigen print samen en krijg direct een kostenindicatie. Na het samenstellen zit je uiteraard nergens aan vast. Op de scan-afspraak lopen we al je wensen na om jouw perfecte 3D beeld samen te stellen.

Hoe wordt het beeld geleverd?

Het beeld wordt aangetekend naar het gewenste adres verstuurd. Verzending is gratis.

Kan ik een cadeaubon kopen voor een 3D zwangerschapsbeeldje?

Bij De 3D Bar is het ook mogelijk een cadeaubon te bestellen in elk gewenst bedrag. Stuur hiervoor een mailtje naar De 3D Bar en we maken het in orde voor je.

Wat zijn jullie COVID19 maatregelen?

Lieve dames, het is natuurlijk onmogelijk om een kunstwerk te lang uit te stellen want voor je het weet zit je op een roze wolk met je kindje in je armen. Wij willen natuurlijk dat de zwangerschap een vereeuwiging wordt en je met een prachtig persoonlijk kunstwerk terug kan kijken op een bijzondere tijd. Veiligheid staat voorop en we nemen daarom ook geen risico’s. Wij hebben daarom extra maatregelen genomen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden.

  • Er worden maximaal 2 klanten per week ontvangen bij De 3D Bar.
  • Woon je in Amsterdam? Is er de mogelijkheid om op locatie te komen.
  • Heb je al een afspraak gemaakt? Kom alleen.
  • Neem voor extra hygiëne je eigen ochtendjas mee.
  • Helaas zullen we het lekker kletsen, theedrinken en koekjes eten even achterwege laten, zodat de afspraak wat vlotter verloopt.
  • Ben je op de dag van de afspraak niet top fit? Verplaats of cancel de afspraak dat zullen we vanuit onze kant ook doen.

Wil je een kunstwerk laten maken? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt 3D printen van mijn zwangere buik?

Door middel van een 3D scanner wordt er een scan van jouw lichaam gemaakt. Deze scan wordt met de computer print klaar gemaakt en uitgeprint door een 3D printer. Vervolgens wordt het na bewerkt en is het klaar om een prachtig plekje te krijgen in jouw huis.

Is 3D scannen schadelijk voor mij of de baby?

Nee. Het scannen van het lichaam is niet schadelijk voor jou of de baby.

Moet ik naakt gescand worden?

Niets moet natuurlijk, het wordt jouw kunstwerk. Het is in veel gevallen wel mooier om het naakt te doen.

Wanneer is het beeld klaar?

De gemiddelde levertijd is 8 tot 10 weken.

Hoelang duurt de afspraak?

De afspraak duurt ongeveer een uur. Hierbij hebben wij ook al jouw wensen doorgenomen. Het scannen zelf duurt maar enkele minuten.

Moet ik een afspraak maken?

Ja, wij werken op afspraak. Je kunt online een afspraak inplannen in de agenda.

Hoe kom ik bij De 3D Bar?

De 3D Bar is gevestigd op de Van der Hoopstraat 125H nabij het Westerpark in Amsterdam. Op 350 meter afstand is een parkeergarage en in de straat is parkeerruimte. Kom je met het OV? Busstation Van der Hoopstraat en tramstation Van Hallstraat zijn op 50-100 meter afstand.