Een 3D beeld van jouw zwangere buik

Het grootste avontuur van je leven gaat beginnen: je bent in verwachting! 40 weken lang moet je wachten tot je kindje eindelijk op de wereld komt. De tijd van jouw zwangerschap is onwijs bijzonder en voor je het weet is het weer voorbij. Deze tijd wil je natuurlijk voor altijd herinneren en hier zijn een hoop verschillende mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld een zwangerschapsfotoshoot, een 3D echo van jouw kindje of je kan een gipsbuik laten maken.

Bij De 3D Bar maken wij een 3D beeldje van jouw zwangerschap, geprint via een 3D printer. Het wordt een heel persoonlijk en subtiel kunstwerk die je op elke gewenste plek in jouw huis kunt neerzetten. Je kunt je eigen zwangerschapsbeeld helemaal zelf samenstellen op afmeting, materiaal en houding.

Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen van 15 cm tot 20 cm. Ook heb je de keuze uit verschillende materialen zoals brons, koper, messing en hout. Vooral een bronzen buik beeld is enorm populair. Bepaal de houding van jouw kunstwerk door bijvoorbeeld je handen op jouw zwangere buik te plaatsen of om juist zonder handen te poseren. Door de verschillende maten, poses en materialen variëren de prijzen van €195 tot € 415. Elk kunstwerk is uniek en speciaal voor jou met liefde gemaakt.

Hoe krijg ik een 3D beeld van mijn babybuik?

Je maakt een afspraak bij De 3D Bar rond de 34e week van je zwangerschap. Uiteraard kun je ook eerder of later in je zwangerschap een 3D beeldje laten maken van jouw babybuik. Ons advies om rond de 34 weken langs te komen heeft te maken met hoe een zwangere vrouw zich gemiddeld voelt rond deze periode. Het is namelijk erg belangrijk dat als je een zwangerschapsbeeld laat maken, je goed in je vel zit.

De 3D Bar in Amsterdam

Als je bij De 3D Bar komt in Amsterdam, word je lekker in de watten gelegd met een kopje thee en lekkere koekjes. We nemen alle tijd om al jouw wensen door te nemen zodat je je echt op je gemak voelt. Daarna kleed je je om en trek je een badjas aan. Het mooiste is om de scan zonder lingerie te laten maken. Dit omdat als je zwanger bent lingerie soms gaat snijden in de huid waardoor je mooie rondingen iets minder mooi kunnen worden. Uiteraard is het je eigen keuze en kun je ook lingerie dragen als je je daar prettig bij voelt. Draag dan wel lingerie in huidskleur om een betere scan te kunnen maken.

Daarna zoeken we samen naar de houding die het beste bij jouw zwangere lichaam past. Als je helemaal goed staat loop ik om je heen met een scanner. De scanner is een soort camera die een object of lichaam scant en is absoluut niet schadelijk voor jou of je kindje. Na 3 minuutjes staat alles er al op en kun je je badjas weer aan doen. Samen bekijken we het resultaat en als jij helemaal tevreden bent sla ik het bestand printklaar op. Nadat jij je weer hebt omgekleed en de betaling voldaan is gaan wij aan de slag om een prachtig kunstwerk voor je te maken.

Een beeldje van jouw zwangerschap printen in 3D

De gemaakte scan van jouw babybuik wordt naar onze eigen 3D printers gestuurd. De 3D printer print laagje voor laagje een prachtig kunstwerk in het gekozen materiaal en formaat. Het printen kan tot wel 24 uur duren, afhankelijk van het formaat, materiaal en pose. Na het printen wordt het 3D beeld van jouw buik met liefde nabewerkt. Er moet vooral geschuurd en gepolijst worden. Als je kunstwerk helemaal af is wordt het mooi ingepakt en via PostNL aangetekend thuis gestuurd. Jouw scan wordt drie maanden bewaart voor een eventuele extra print voor bijvoorbeeld de kersverse opa en oma. Na drie maanden wordt de scan verwijdert.

Wie zit er achter De 3D Bar?

Natuurlijk kom je bij De 3D Bar voor een kopje koffie of thee aan de Bar, maar in die Bar vind je gelijk het gezicht achter De 3D Bar: Barbara.

“Ik ben 31 jaar en woon al een aantal jaar in Amsterdam. Ik vind het heerlijk om te kletsen en koffie te drinken. Je zult bij mij ook lekker in de watten gelegd worden. Ik vind het erg belangrijk dat vrouwen zich op hun gemak voelen. Je gaat tenslotte toch uit de kleren! Het is bij mij geen doktersbezoek maar een feestje en ik neem alle tijd.”

Barbara - eigenaresse De 3D Bar

Het is bijzonder om alle verschillende vrouwen te ontmoeten en te spreken. Het is fantastisch om te zien dat het vrouwelijk lichaam zo iets bijzonders kan maken. Ondanks dat er soms echt wel wat struggles zijn met ons lichaam, is het ongelofelijk om van deze mooie periode uit je leven een eigen kunstwerk te laten maken. Want elke vrouw gaat deze mooie babybuik nog missen.

Wat zeggen kersverse mama’s over De 3D Bar?

  4 star review  Erg prettig ontvangen door Barbara. Bij het leggen van contact en maken van een afspraak snel reactie en duidelijke communicatie. Afspraak in huiselijke sfeer. Ze legt goed uit wat de bedoeling, werkwijze is. Neemt de tijd en luistert goed naar wensen ed. En een prachtig resultaat! Zeker een aanrader.

  thumb Lisa K

  5 star review  Ik raad iedere zwangere vrouw de 3d bar aan! Het resultaat is prachtig en Barbara stelt je super goed op je gemak!

  thumb Celine Jansen

  5 star review  Ik ben net bevallen en heb mijn beeldje ook net binnen gekregen. Heel bijzonder om nu een tastbaar beeldje te hebben van hoe mooi het eigenlijk was. De afspraak verliep heel gemoedelijk en het scannen was zo klaar. Ze nam de tijd om mij echt te laten kiezen wat ik wou. Ik ben heel blij met het eindresultaat!!

  thumb katrien paredis